MIG/MAG MMA/TIG машина за заваряване с постоянен ток Paton ProMIG 270 (15-2) 400 V

SKU: 0211-1-1-1-4

PRICE ON REQUEST

Добави за гледане
Добави за гледане

Методи на заваряване: MMA, MIG-MAG, TIG LIFT
Гаранция: 3 години, също и за фирми
Работен цикъл: 70% при 270A, 100% при 220A
Подаване: 2 ролки, поддържащи намотки от 5 кг, 15 кг и 18 кг
Функции: запояване, регулиране на индуктивността, x3 импулса, възможност за запояване на алуминий в MIG, VRD, 2t/4T, IGBT
Описание: Полуавтоматична професионална машина за запояване, която може да се използва с всеки метод за запояване. Машината се отличава с ненадминато качество на изработката, висок работен цикъл и множество модерни функции, които гарантират най-високо качество на заваряване.

 

Did you like this product? Add to favorites now and follow the product.

Добави за гледане
Добави за гледане

Описание

Paton ProMIG 270 PRO (15-2) 400V Заваръчен апарат PATON™, предназначен за полуавтоматично дъгово заваряване MIG/MAG, заваряване в газови защити по метода TIG и ръчно дъгово заваряване с електрод с покритие MMA, при постоянен ток (DC) с функция PULSE. Използването на изцяло електронен метод на управление в тази серия елиминира грешките, характерни за многофункционалните системи. При напълно електронната система системата за управление разполага с абсолютно всички ресурси на източника в рамките на пълната му мощност и независимо от използвания метод.

 

Устройствата от серията “Professional” са предназначени за полупромишлена и промишлена употреба, като източникът може да бъде отделен от механизма за подаване на заваръчна тел от съображения за удобство и безопасност. Те предлагат работен цикъл от 70 % за номинален ток от 270 А без загуба на производителност или качество. Поради това е възможно да се използва твърда тел от 0,6 … 1,2 мм твърда тел (GMAW) и твърда тел с диаметър 1,6 … 6 mm (SMAW). Устройството позволява промяна на полярността, което ни дава възможност да заваряваме със самозащитен проводник (FCAW). За опасни условия в устройството е интегриран модул за понижаване на напрежението на покой при ММА, с възможност за включване и изключване. След приключване на процеса на заваряване напрежението на клемите на източника се намалява до безопасното ниво от 12 V за 0,1 секунди.

 

Тези професионални заваръчни апарати от серията PSI 270 PRO са защитени срещу проникване на чужди частици с размери над 2,5 mm и срещу дъждовни капки, ако те падат под ъгъл не по-голям от 60 градуса спрямо вертикалните повърхности на заваръчния апарат. Заваръчният апарат е одобрен за работа на открито при температура -25 + 45 ºС . Вътрешните електрически и електронни компоненти на заваръчния апарат са защитени от влажност, но не са защитени от капки атмосферен конденз.

 

Характерно за полуавтоматичните машини от серията PATON™ Professional е висококачественото запечатано телоподаващо устройство, както и съществуващият конектор тип KZ-2 “EURO”, който се е превърнал в стандарт в света, позволяващ на потребителя да смени държача по свое усмотрение в бъдеще. В този модел телоподаващото устройство е оборудвано с 2 ролки за подаване на тел, шпула с тегло до 18 кг и 4-метров заваръчен пистолет. Благодарение на компактната си и здрава конструкция заваръчните апарати от серията Professional са идеални за работа на полето и в полупромишлени условия. Малкият размер на машината я прави изключително мобилна.

 

Характеристики и предимства:
Висококачествените заварки и безопасността на заварчика са гарантирани от допълнителните регулируеми функции:

 

ОСТАВКА НА ВЕНТИЛАТОРА: Адаптивен вентилатор – решение, което увеличава живота на самия вентилатор и също така намалява количеството прах в самия апарат. Скоростта на вентилатора се увеличава при започване на работа и при нагряване и намалява, когато заваръчният агрегат се охлажда.

 

КРАЙНО ВРЕМЕ ЗА ИЗГАРЯНЕ НА ПРОВОДНИКА: Тази функция е предназначена за щадящо заваряване на кратер, който може да се образува в заваръчния басейн поради електромагнитните сили на обдухване, генерирани от заваръчната дъга. Образуваният по този начин кратер може да бъде източник на бъдещи дефекти при заваряване. Тази функция трябва да се активира чрез освобождаване на съответния бутон на заваръчната горелка в края на заваръчния процес. След това движението на заваръчната горелка трябва да спре и кратерът трябва да се завари в режим на намаляване на заваръчното напрежение.

 

ФУНКЦИЯ ЗА ПУЛСНО ЗАВАРЯВАНЕ: Тази функция е предназначена за опростяване на управлението на процеса на заваряване в различни пространствени позиции за заваряване, с изключение на плоска позиция за заваряване. Тази функция се използва и за заваряване на цветни метали. Когато тази функция е активирана, прилагането на импулсен заваръчен ток подобрява смесването на разтопените метали в зоната на заваряване и предизвиква принудително действие върху пренасянето на капките разтопен метал в заваръчната вана, което подобрява стабилността на заваръчното съединение и стабилността на заваръчния процес.

 

ФУНКЦИЯ ЗА КОНТРОЛ НА ИНДУКТИВНОСТТА: контролът на индуктивността позволява да се оптимизират характеристиките на дъгата в зависимост от дебелината на заварявания елемент и от метода и условията на заваряване. Тази функция е необходима, за да се променя скоростта на размахване на тока при промяна на напрежението на дъгата. Колкото по-тънък е елементът, който ще се заварява с MIG/MAG, толкова по-висока трябва да бъде индуктивността (мека дъга – по-малко разтопяване) и обратно за по-дебели елементи (твърда дъга – повече покритие).

 

Заваръчните станции ProMIG 270 PATON™ имат стабилизираща система, така че могат да се захранват от агрегата, работят и с пълен номинален ток с удължителен кабел с дължина 55 м и диаметър 2,5 мм.

 

Диаметър на електрода (mm) Настройка на заваръчния ток при процесите на заваряване MMA и TIG Диаметър на електродната тел при процеса на заваряване MIG/MAG Минимална мощност на генератора
Ф 2 Не повече от 80 А Не повече от Ф0,6 мм 2,9 kVA
Ф 3 Не повече от 120 А Не повече от 0,8 mm 4,5 kVA
Ф 4 Не повече от 160 А Не повече от Ф1,0 mm 6,2 kVA
Ф 5 Не повече от 200 А Не повече от Ф1,0 mm 8,0 kVA

 

Малкият размер на машината я прави много мобилна. Трябва да се отбележи, че параметрите на заваряване напълно съответстват на действителните работни параметри на заваръчния апарат, които се определят от използването на висококачествени електронни компоненти със строг контрол на всеки етап от производството.

 

Пистолети за TIG заваряване, препоръчвани за този модел заваръчен апарат :

Горелка за TIG заваръчен апарат 17v 4m

 

Комплектът включва:

PATON™ ProMIG 270 PRO (15-2) 400 V DC заваръчен апарат
Пистолет за заваряване ABICOR BINZEL MB GRIP 24 3m MIG MAG
Заваръчен кабел с дължина 3 м и държач за електрод ABICOR BINZEL™ DE2300
Заваръчен кабел с дължина 3 m със заземителна скоба ABICOR BINZEL™ MK300
Ролки за подаване на тел 1x (0,6 – 0,8), 1x (1,0 – 1,2) V
Капак на шпулата за заваръчна тел
Бърз конектор за газ
Картонена опаковка
Каишка за носене
Инструкции за употреба

 

 

 

 

Технически данни

Станции за запояване еднофазни 50/60 Hz 3×400 V
Необходим номинален мрежов ток 12 – 13 A
Номинален ток на заваряване 270 A
Максимален заваръчен ток 350 A
Цикъл на натоварване 70% – 270 А
100% – 220 А
Интервали на промяна на захранващото напрежение ±15% V
Заваръчен ток 14 – 270 А
Диапазони на настройка на заваръчното напрежение 12 – 29 V
” Граници на диапазона за настройка на скоростта на подаване на тел 2,0 – 16 m/min
Диаметър на покрития електрод 1,6 – 6,0 mm
Брой притискащи ролки 2
Диаметър на твърдия проводник 0,6 – 1,2 mm
Тегло на намотката, не повече от ≤18 kg
Методи на заваряване с импулсен ток MMA/TIG/MIG/MAG
Регулируема функция “Горещ старт”
Регулируема функция “Сила на дъгата”
Автоматична функция “Антизалепване”
Система за намаляване на напрежението на празен ход Włącz / Wyłącz
Напрежение на празен ход 12 / 75 V
Напрежение на тока на запалване на дъгата 110 V
Номинална консумирана мощност 7,9 – 8,6 kVA
Максимална входяща мощност 11,0 kVA
КПД 90%
Автоматично охлаждане
Работен температурен диапазон -25 … +45 ºС
Съответства на стандартите: EN 60204 – 1:2006
EN 60974 – 1:2012
EN 60974 – 10:2014
Размери на подстанцията Д x Ш x В 540 х 360 х 400
Тегло на подстанцията 23,5
Степен на защита IP 33

 

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.