Paton ECO-315 400V MMA заваръчна машина

SKU: 010-1-1-1-4

PRICE ON REQUEST

Добави за гледане
Добави за гледане

Методи на заваряване: MMA
Заваръчен ток: Захранване 50A-315A, 400V
Гаранция: 3 години, също и за фирми
Цикъл на натоварване: 40% при 315A, 100% при 210A
Функции: Горещ старт, защита от залепване, сила на дъгата
Описание: Висококачествен MMA заваръчен апарат с номинален заваръчен ток 315A, способен да работи с ниско топящи се флюсови електроди с дебелина до 7 mm включително. Модерният цифров дисплей ви позволява да зададете точния заваръчен ток, с който искате да работите.

Did you like this product? Add to favorites now and follow the product.

Добави за гледане
Добави за гледане

Описание

Заваръчният апарат VDI 315 ECO PATON™ 400 V е проектиран за ефективно заваряване с постояннотокови (DC) електроди с покритие MMA. Заваръчният апарат от серията ECO е предназначен за потребители, които се нуждаят от функционално устройство с компактен дизайн и неговия общ номинален ток от 315А. Благодарение на здравата си и компактна конструкция заваръчните апарати от серията ECO са идеални за външни и полупромишлени приложения. Компактният размер на машината я прави изключително мобилна.

 

Серията е предназначена за най-взискателните потребители, които търсят интелигентен компромис между мобилност и функционалност на машината, с номинален ток 315 А и работен цикъл от поне 40 %, който е оптимален за повечето домашни задачи (ферми, домашни инсталации и др.) Тези машини имат програмируемо управление на тока. Машините за заваряване от тази серия са лесни за използване, тъй като всички модерни допълнителни функции, като Hot-Start, Arc-Force и Anti-Stick, са настроени на оптимални стойности за типичните заваръчни задачи. Това е повече от достатъчно за работа с електроди с всякакъв диаметър – от Ø1,6 мм до Ø6 мм

 

Характеристики и предимства:
Високото качество на заваръчните шевове и безопасността на заваръчния апарат се осигуряват от допълнителни функции, работещи в автоматичен режим:

 

VDI 315 ECO заваръчните агрегати са защитени срещу проникване на чужди частици с размери над 2,5 mm и срещу вертикално падащи дъждовни капки. Заваръчният апарат е одобрен за използване на открито. Вътрешните електрически и електронни компоненти на заваръчния апарат са защитени от влажност, но не са защитени от капки атмосферен конденз. Монтирайте заваръчния апарат така, че да не блокирате или закривате вентилационните отвори на предния и задния панел на апарата. Предотвратете засмукването на метални частици (напр. от шлайфане на заварката) в заваръчния апарат от вентилатора на апарата.

 

Функция “горещ старт”: осигурява най-добро качество на заваръчния старт, първокласно запалване – когато дъгата се запали, за кратко време заваръчният ток се увеличава от зададеното работно ниво до оптималното ниво. В някои случаи (при работа със слаба електрическа мрежа или генератор) това ниво може да се зададе ръчно, ако има подходящ превключвател (както при серията “Professional”). Намаляването на “Hot-Start” за намаляване на консумацията на енергия при слаба електрическа мрежа или увеличаването му при силна електрическа мрежа прави включването много по-лесно.

 

Функция Arc-Force (Сила на дъгата): използва се за подобряване на стабилността на горенето с къса дъга и за предотвратяване на “залепването” на електродите. Когато от електрода се отдели капка метал, токът автоматично се увеличава до определено ниво, ако има подходящ превключвател (както в серията “Professional”). Чрез намаляване на “силата на дъгата”, за да се намали консумацията на енергия при слаба мрежа, или чрез увеличаването ѝ при силна мрежа допълнително се подобрява стабилността на дъговото горене.

 

Функция против залепване: позволява на заварчика лесно да отдели електрода от изделието. В случай на късо съединение (ако има такова) заваръчният ток се намалява автоматично след кратко прекъсване. След като електродът бъде отделен от компонента, източникът автоматично възстановява функцията си. Ако електродът е залепнал за компонента, заваръчният ток се намалява в рамките на 0,6 … 0,8 s след залепването. Това временно намаляване на заваръчния ток улеснява заварчика при отстраняването на залепналия електрод. След отделянето на електрода от изделието процесът на заваряване може да бъде възобновен без проблеми.

 

Заваръчните агрегати PATON™ VDI ECO имат стабилизираща система, така че могат да се захранват от агрегата, също така работят с пълен номинален ток с удължителен кабел с дължина 150 m и диаметър 2,5 mm.

 

Диаметър на електрода (mm) Настройка на заваръчния ток (A) Минимална мощност на генератора (kVA)
Ф 2 не повече от 80А 2,6
Ф 3 не повече от 120А 4,1
Ф 4 не повече от 160А 5,5
Ф 5 не повече от 220А 8,3
Ф 6 не повече от 315 А 12,7

 

Изходното напрежение на електрическия генератор трябва да бъде между 320 … 440 V. Производителят предлага използването на генератор с AVR система, отговаряща за стабилизиране на напрежението. Трябва да се отбележи, че параметрите на заваряване напълно съответстват на действителните работни параметри на заваръчния апарат, които се определят от използването на висококачествени електронни компоненти със строг контрол на всеки етап от производството.

 

Комплектът включва:

PATON™ ECO 315 400V заваръчен апарат

Кабел за заваряване с дължина 3 м с държач за електрод Abicor Binzel™ DE2300.
Заваръчен кабел с дължина 3 m и заземителна скоба Abicor Binzel™ MK300.
Картонена опаковка
Каишка за носене
Инструкции за употреба

 

Технически данни

Заваръчни агрегати еднофазни 50/60 Hz 400 V + N
Необходим номинален мрежов ток 15,3 A
Номинален заваръчен ток 315 A
Максимален заваръчен ток 390 A
Цикъл на натоварване 45 % – 315 А
100% – 210 А
Интервали на промяна на захранващото напрежение ±15
Заваръчен ток 50 – 315 А
Функция “горещ старт” Автоматично
Автоматично Функция “Сила на дъгата”
Автоматична функция “Антизалепване”
Напрежение на празен ход 70 V
Напрежение на запалване на дъгата 110 V
Номинална входяща мощност 10,1 kVA
Максимална входяща мощност 12,7 kVA
90% ефективност
Принудително охлаждане
Работен температурен диапазон -25 … +45 ºС
Съответства на стандартите: EN 60204 – 1:2006
EN 60974 – 1:2012
EN 60974 – 10:2014
Размери Д x Ш x В 315 х 145 х 295
Тегло на подстанцията 7,2 kg
Степен на защита IP 21

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.