Апарат за заваряване Paton PRO-270 400V MMA/TIG

SKU: 008-3-2-1-1-4

PRICE ON REQUEST

Методи на заваряване: MMA, TIG Lift, MIG-MAG (след закупуване на телоподаващо устройство)
Заваръчен ток: Захранване 14A-270A, 400V
Гаранция: 3 години, също и за фирми
Работен цикъл: 70% при 270A, 100% при 225A
Функции: Hot-Start, Anti-Stick, Arc-Force, Pulse x3, в режим MIG-MAG: спояване, контрол на индуктивността, възможност за заваряване на алуминий, 2T-4T
Описание: Професионален инверторен заваръчен апарат с номинален заваръчен ток 270A, който може да извършва и TIG Lift и MIG MAG заваряване след закупуване на телоподаващо устройство.

Did you like this product? Add to favorites now and follow the product.

Добави за гледане
Добави за гледане

Описание

Заваръчният апарат 270 PRO DC 400V PATON™ е предназначен за ръчно електродъгово заваряване с обмазан електрод по метода “MMA”, електродъгово заваряване по метода “TIG” под защитен газ и полуавтоматично електродъгово заваряване по метода “MIG/MAG”. (като източник в комплект с външно зарядно устройство) с постоянен ток (DC).

 

Всеки от горепосочените методи ни позволява да използваме импулсен ток. Заваръчният апарат VDI 270 PRO е проектиран за промишлена употреба, но с допълнителни настройки заварчикът може да получи оптимални параметри на заваряване за различни задачи. Той осигурява практически непрекъснат цикъл от 70% при номинален ток от 270 А. По подразбиране източникът е настроен на оптимални стойности, които са достатъчни за повечето работни места. За по-взискателни работни места са налични подробни настройки, но те изискват повече умения от страна на заварчика. Заваръчните апарати могат да се използват за ръчно електродъгово заваряване със стандартни електроди с диаметър от 1,6 до 6 mm, волфрамови електроди и за полуавтоматично електродъгово заваряване със заваръчна тел с диаметър от 0,6 до 1,2 mm.

 

Използването на изцяло електронен метод на управление в това устройство изключва характерните недостатъци на многофункционалните системи, базирани на аналогови системи за управление, които по дефиниция винаги са ориентирани към определен метод, а всички останали методи като допълнителен метод не са оптимални в други режими на работа. В една изцяло електронна система за управление системата за управление разполага с абсолютно всички ресурси на източника, в рамките на пълната му мощност и независимо от използвания метод.

 

Тези заваръчни апарати от серията Professional са защитени от проникване на чужди частици с размери, по-големи от 2,5 мм, и от дъждовни капки, ако те падат под ъгъл не по-голям от 60 градуса спрямо вертикалните повърхности на заваръчния апарат. Заваръчният апарат е разрешен за работа на открито при температура от -25 + 45 ºС . Вътрешните електрически и електронни компоненти на заваръчния инвертор са защитени от влага, но не са защитени от капки атмосферен конденз.

 

В това устройство е интегриран агрегат за намаляване на вакуума при метода ММА, с възможност за включването и изключването му. След приключване на процеса на заваряване напрежението на клемите на източника се намалява до безопасното ниво от 12 V за 0,1 секунди.

 

Характеристики и предимства:
Високото качество на заварките и безопасността на заварчика са гарантирани от допълнителните регулируеми функции:

 

Функция “Горещ старт”: осигурява оптимално качество на старта на заваряването, първокласно запалване – когато дъгата се запали, за кратко време работният заваръчен ток се увеличава от зададеното работно ниво до оптималното ниво. В някои случаи (при работа със слаба електрическа мрежа или генератор) това ниво може да се регулира ръчно, ако има подходящ превключвател (както при серията “Professional”). Намаляването на “Hot-Start” за намаляване на консумацията на енергия при слаба електрическа мрежа или увеличаването му при силна електрическа мрежа прави запалването много по-лесно.

 

Функция “Arc-Force” (Сила на дъгата): използва се за подобряване на стабилността на горенето с къса дъга и за предотвратяване на “залепването” на електродите. Когато от електрода се отдели капка метал, токът автоматично се увеличава до определено ниво, ако има подходящ превключвател (както в серията “Professional”). Чрез понижаване на “силата на дъгата” за намаляване на консумацията на електроенергия при слаба мрежа или увеличаването ѝ при силна мрежа допълнително се подобрява стабилността на изгаряне на дъгата.

 

Функция за импулсно заваряване: Тази функция е предназначена за опростяване на управлението на процеса на заваряване в различни пространствени позиции за заваряване, с изключение на плоска позиция за заваряване. Тази функция се използва и за заваряване на цветни метали. Когато тази функция е активирана, прилагането на импулсен заваръчен ток подобрява смесването на разтопените метали в зоната на заваряване и предизвиква принудително действие върху пренасянето на капките разтопен метал в заваръчната вана, което подобрява стабилността на заваръчното съединение и стабилността на заваръчния процес.

 

Заваръчните апарати 270 PRO PATON™ имат стабилизираща система, така че могат да се захранват от агрегата, работят и с пълен номинален ток с кабел с дължина 55 м при удължаване и диаметър 2,5 мм.

 

Диаметър на електрода (mm) Настройка на заваръчния ток при процесите на заваряване MMA и TIG Диаметър на електродната тел при процеса на заваряване MIG/MAG Минимална мощност на генератора
Ф2 Не повече от 80 Не повече от Ф0,6 2,9 kVA
Ф3 Не повече от 120 Не повече от Ф0,8 4,5 kVA
Ф4 Не повече от 160 Не повече от Ф1,0 6,2 kVA
Ф5 Не повече от 220 Не повече от Ф1,0 9,0 kVA
Не повече от 270 Не повече от Ф1,2 11,0 kVA

 

Благодарение на здравата си и компактна конструкция заваръчните апарати от серията PRO са идеални за използване на полето и в индустриална среда. Малкият размер на машината я прави изключително мобилна. Заваръчните апарати PATON™ са оборудвани със система за стабилизиране, която позволява захранването им от агрегата. Заслужава да се отбележи, че параметрите на заваряване напълно съответстват на действителните работни параметри на заваръчния апарат, които се определят от използването на висококачествени електронни компоненти със строг контрол на всеки етап от производството.

 

Комплектът включва :

PATON™ 270 PRO DC 400 V заваръчен апарат
Заваръчен кабел с дължина 3 м и държач за електрод Abicor Binzel™ DE2300
Заваръчен кабел с дължина 3 м със заземителна скоба Abicor Binzel™ MK300.
Картонена опаковка
Колан за носене
Ръководство за експлоатация

Технически данни

Станции за запояване еднофазни 50/60 Hz 3×400 V
Необходим номинален мрежов ток 12 – 13 A
Номинален ток на заваряване 270 A
Максимален заваръчен ток 350 A
Цикъл на натоварване 70% – 270 А
100% – 225 А
Интервали на промяна на захранващото напрежение ±15 % V
Заваръчен ток 14 – 270 А
Диапазони на настройка на заваръчното напрежение 12 – 29 V
Диаметър на покрития електрод 1,6 – 6,0 mm
Диаметър на твърдия проводник 0,6 – 1,2 mm
Методи за заваряване с импулсен ток MMA: 0,2…500 Hz
TIG: 0,2…500 Hz
MIG/MAG: 5…500 Hz
Регулируема функция “Hot-Start”
Регулируема функция “Сила на дъгата”
Автоматична функция “Антизалепване”
Система за намаляване на напрежението на празен ход Включено/изключено
Напрежение на празен ход 12 / 75 V
Напрежение на запалване на дъгата 110 V
Номинална консумация на енергия 7,9 … 8,6 kVA
Максимална консумирана мощност 11,0 kVA
Ефективност 90% Охлаждане
Автоматично охлаждане
Работен температурен диапазон -25 … +45 ºС
Съответствие със стандартите: EN 60204 – 1:2006
EN 60974 – 1:2012
EN 60974 – 10:2014
Размери Д x Ш x В 388 х 144 х 332
Тегло на подстанцията 10,5 kg
Степен на защита IP 33

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.