Заваръчен инвертор PATON™ PRO 500 – 400V

PRICE ON REQUEST

Методи за заваряване: MMA, TIG Lift, MIG-MAG (след закупуване на телоподаващо устройство)
Заваръчен ток: 20A-500A, захранване 400V, необходим предпазител 32A
Гаранция: 3 години DOOR-to-DOOR, също и за предприятия
Цикъл на натоварване: 40% при 500A, 100% при 314A
Характеристики: Горещ старт, антизалепване, сила на дъгата
Описание: Висококачествен ММА заваръчен апарат с номинален заваръчен ток 500 А, способен да работи с покрити електроди с диаметър до 6 мм.

Did you like this product? Add to favorites now and follow the product.

Добави за гледане
Добави за гледане

Описание

ОПИСАНИЕ

Представяме ви заваръчния апарат Paton Pro 500 – 400V – революционно решение за професионалисти, които търсят най-високо качество, производителност и надеждност в процеса на заваряване. Този усъвършенстван заваръчен апарат използва най-съвременна технология, базирана на IGBT транзистори, която гарантира не само отлично качество на заваръчните шевове, но и свежда до минимум електромагнитните смущения и загубата на мощност.

Едно от основните предимства на заваръчния апарат Paton Pro 500 е стабилизирането на напрежението, което му позволява да работи дори с дълги удължителни кабели и генераторно захранване. По този начин се елиминират колебанията на напрежението, което от своя страна се изразява в стабилен процес на заваряване, удължаване на живота на заваръчния апарат и повишаване на безопасността на работа. Диапазонът на колебание на напрежението е от 320V до 440V, което позволява гъвкавост при различни условия на работа.

Освен това заваръчният апарат Paton Pro 500 е оборудван със система за намаляване на напрежението (VRD), която осигурява бързо намаляване на напрежението след заваряване, като свежда до минимум риска от токов удар и защитава потребителя.

Функциите за настройка на параметрите, като Hot Start и ARC Force, дават възможност за оптимален старт на заваряването, като осигуряват стабилност на дъгата и отлично проникване в материала. Възможността за регулиране на тези параметри позволява заваряването да бъде съобразено с конкретните нужди и предпочитания на потребителя.

Иновативната система за защита от прегряване и пренапрежение гарантира безопасно и надеждно използване на заваръчния апарат дори при трудни работни условия. Освен това уникалната система за охлаждане с адаптивна скорост на вентилатора осигурява оптимална работа на компонента дори в производствена среда с много прах, а също така намалява консумацията на енергия.

Заваръчният апарат Paton Pro 500 – 400V предлага и редица усъвършенствани функции, като CAC & CAC-A за ефективно дъгово рязане в различни индустриални приложения, както и опция TIG LIFT & MMA PULSE за трайни и здрави заварки.

Компактният дизайн на заваръчния апарат Paton Pro 500 позволява лесно пренасяне и удобна работа дори в ограничени пространства. Освен това възможността за дистанционно управление позволява параметрите на заваряване да се регулират дори от разстояние, което е особено полезно в труднодостъпни или опасни зони.

Заваръчният апарат Paton Pro 500 – 400V не е просто инструмент, той е новият стандарт в заваряването.

Спецификации

Номинално напрежение на захранване, V380/400
Номинален токов разход от мрежата, A30-35,5
Номинален ток на заваряване, A500
Максимален работен ток, A630
Коефициент на работна натовареност70%
Диапазон на захранващото напрежение, V±15%
Обхват на контрола на заваръчния ток, A16 – 500
Диаметър на електрода, mm1,6-8
Диаметър на телта за заваряване, mm0,6 – 1,6
Гаранционен период, месеци24
“Hot-Start”Регулируем
“Arc-Force”Регулируем
“Anti-Stick”Автоматичен
Празен ход на напрежението, V12/75
Волтаж за запалване на дъгата, V110
Номинална консумация на ел. енергия, kVA19,8-23,5
Максимална консумация на ел. енергия, kVA28,9
ОхлажданеАдаптивно
Общи размери, ШхДхВ, mm180х510х385
Брутна тегло, kg31
Тегло, kg22,5
Клас на защитаIP23