Заваръчен апарат TIG/MMA MIG/MAG DC Paton StandardTIG-200

SKU: 76969-1-1-4
Няма наличност

PRICE ON REQUEST

Добави за гледане
Добави за гледане

Заваръчен ток: 200A
Методи на заваряване: TIG DC, MMA, MIG-MAG (след закупуване на телоподаващо устройство)
Гаранция: 5 години, също и за фирми.
Работен цикъл: 45% при 200A, 100% при 134A
Предимства: безконтактно запалване на дъгата, подобрена стабилизация на дъгата, прогресивна настройка на параметрите, импулсно заваряване, система за термична защита.
Описание: Многофункционална заваръчна машина, използвана за TIG заваряване на черна стомана и неръждаема стомана.

 

Did you like this product? Add to favorites now and follow the product.

Добави за гледане
Добави за гледане

Описание

Заваръчният апарат PATON™ StandardTIG-200 е оптимизиран за електродъгово заваряване с инертен газ TIG (HF), ръчно електродъгово заваряване с MMA защитен електрод и полуавтоматично електродъгово заваряване с MIG/MAG (като източник в комплекта с външно захранване) с постоянен ток. Всеки от горепосочените методи ни позволява да използваме импулсен ток. Устройството от серия “Стандарт” е предназначено за потребители, изискващи компактен корпус с оптимално съотношение между преносимост и функционалност в устройство с общ номинален ток 200 А. Устройството е подходящо и за “MMA” заваряване с електроди от Ф1,6 мм до Ф5,0 мм и полуавтоматично “MIG/MAG” електродъгово заваряване с твърд проводник от Ф0,6 мм до Ф1,0.

 

Малките размери на заваръчния апарат го правят изключително мобилен, което му позволява да изпълнява повечето задачи в производствения сектор (работа на полето, работа в работилница, производство на тънки листове, ремонт и поддръжка, селско стопанство и т.н.). Използването на захранващ инверторен блок на честоти в диапазона kHz влияе върху размерите на трансформатора в захранващия блок, като значително намалява теглото и размерите на самия апарат.

 

За работа във взривоопасни условия в блока е интегриран модул за намаляване на напрежението на покой MMA, с възможност за включване и изключване. След приключване на процеса на заваряване напрежението на клемите на източника се намалява до безопасното ниво от 12 V за 0,1 секунди.

 

Характеристики и предимства:
Високото качество на заваръчните шевове и безопасността на източника при метода ММА се осигуряват от допълнителни функции:

Функция “горещ старт” – осигурява оптимално качество на стартиране на заварките, първокласно запалване – по време на запалването на дъгата за кратък период от време работният заваръчен ток се увеличава от зададеното работно ниво до оптималното ниво. В някои случаи (при работа със слаба електрическа мрежа или генератор) това ниво може да се зададе ръчно, ако има съответен превключвател (както при серия “Стандарт”). Намаляването на “Горещ старт” за намаляване на консумацията на ток при слаба електрическа мрежа или увеличаването му при силна електрическа мрежа значително улеснява запалването на покрития електрод.

 

Функция Arc-Force (Сила на дъгата) – използва се за подобряване на стабилността на горенето с къса дъга и за предотвратяване на “залепването” на електрода. Когато от електрода се отдели капка метал, токът автоматично се увеличава до определено ниво, ако има подходящ превключвател (както при серията “Стандарт”). Чрез намаляване на Arc-Force с цел намаляване на консумацията на енергия при слаба мрежа или увеличаването му при силна мрежа допълнително се подобрява стабилността на дъговото горене.

 

Функция Anti-Stick – позволява на заварчика лесно да отдели електрода от изделието. В случай на късо съединение (ако има такова), след кратко прекъсване заваръчният ток се намалява автоматично. Когато електродът се отдели от изделието, източникът автоматично възобновява работата си.

 

Благодарение на здравата си и компактна конструкция заваръчните апарати от серия Standard са идеални за работа на полето и в полупромишлени условия. Малкият размер на машината я прави изключително мобилна. Заваръчните апарати PATON™ разполагат със стабилизираща система, така че могат да се захранват от генератор.

 

Трябва да се отбележи, че параметрите на заваряване напълно съответстват на действителните работни параметри на заваръчния апарат, които се определят от използването на висококачествени електронни компоненти със строг контрол на всеки етап от производството.

 

Комплектът включва:

PATON StandardTIG-200 заваръчен апарат
3 м заваръчен кабел със заземителна скоба
Професионален куфар за пренасяне
Колан за носене
Инструкции за употреба

 

 

Технически данни

Захранващо напрежение 50/60 Hz 230 V
Необходим номинален мрежов ток 25 – 28 A
Номинален ток на заваряване 200 A
Максимален заваръчен ток 270 A
Цикъл на натоварване, в %. “45% при 200 A
100 % при 134 A”.
Интервали на промяна на напрежението 160 – 260 V
Интервали на регулиране на заваръчния ток 10 – 200 A
Интервали за регулиране на напрежението на заваряване 12 – 28 V
Диаметър на навития електрод 1,6 – 5,0 mm
Диаметър на твърдия проводник 0,6 – 1,0 mm
Методи за импулсно заваряване “MMA: 0,2…500 Hz
TIG: 0,2…500 Hz
MIG/MAG: 5…500 Hz” Функция “горещ старт
Функция “горещ старт” Регулирана
Функция “Сила на дъгата” Регулирана
Автоматична функция “Антизалепване”
Система за намаляване на напрежението на празен ход Включено/изключено
Напрежение на празен ход 12 / 70 V
Напрежение на тока на дъгата 110 V
Номинална консумация на енергия 5,5 – 6,1 kVA
Максимална консумирана мощност 6,6 – 8,0 kVA
Енергийна ефективност 90% Охлаждане
Охлаждане Автоматично
Работен температурен диапазон -25 … +45 ºС
Стандарти, с които е съобразено: “EN 60204 – 1:2006
EN 60974 – 1:2012
EN 60974 – 10:2014”
Размери (дължина, широчина, височина), мм: 315 х 110 х 255
Тегло, kg 5,8
Степен на защита IP 21

Отзиви

Все още няма отзиви.

Само влезли клиенти, които са поръчали този продукт, могат да оставят отзив.